Või üldse inspireerimaks.

Ma loodan, et te olete terved ja et mõistus on veel selge. Mina vist käisin põhjas ära ja paar päeva olen suutnud täitsa õnnelik ja rõõmus olla, et elu on ikka ilus küll ja lastega kodus olla on tore. Kuniks nad jälle kaklema hakkavad, üksteist hammustavad ja rusikatega löövad… Olen siin selle nädala põhiliselt üksi lastega olnud. Ei, ma isegi ei kurda, päris tore oli. Sai kell 22 magama mindud, pärast seda kui vaikus oli jõudnud majja ja kõrvad enam ei kumisenud. Aga üks peavalu oli ikka, toit ja kuidas seda kätte saab, kui olen üksi. Koostasin eelmine kolmapäev vist 40 minutit nädalamenüüd, mis koosneks lihtsatest toitudest. Sain kokku 7 soolast toitu ja 4 magustoitu. Aga tegin ikka rohkem, kui planeerisin. Mõtlesin, et jagan seda ka teiega ja pildistasin terve nädala oma toitu.. mida ma millegi pärast teen ka siis, kui ma ei planeeri neid kuskile üles panna.. (appi, miks, mis mul viga on :D)

Lihtsad ja kiired toidud, mida saab koos lastega teha

Õhtusöök, mida jätkub järgmise päeva lõunaks. (Kui hästi läheb)

Pasta suitsukanaga – spagetid, kana, brokkoli, uba, sibul, kohvikoor, juust, rukkolo.

Riisisalat suitsukanaga – riis, kana, brokkoli, uba, tomat, kurk, muna.

Kodusjuustusalat suitsukanaga – kodujuust, veits hapukoort, kana, salatilehed, hapukurk ja värske kurk.

Rebitud liha kartuli, porgandi ja sibulaga – meie pere hitt! Pole absoluutselt mingi ekspert, aga tegin kiire variandi ja toimis. 1kg seakaela tükki. Lõikasin liha kolmeks, panin soola, veidi pipart, viskasin sibula ja porgandiviilud peale, katsin fooliumiga ja küpsetasin 150 kraadi juures ca 2,5h.

Ahjukartul sibula ja peekonitükkidega, külmutatud brokkoli-lillkapsa-porgandisegu kasutasin ja peale kallasin kohvikoore jäägi.

Kaks pitsat, poisid tegid endale singipitsa ja tüdrukud said tuunikala-sinihallitusjuustupitsa. Peale panime veel tomatit, hapukurki, küüslauku, brokkoli.

Punapeedi püreesupp – praadisin porgandi ja sibula, panin hulka brokkoli, vett ja 2 puljongikuubikut ja lasin haududa ning püreestasin. Püreestasin eraldi keedetud peedi, lisasin 100g toorjuustu ja segasin kõik kokku. Praadisin peekonitükke ja saiaviile lisaks. Peekon läks peale alles taldrikus.

Vahepala

Suitsukala hapukoore ja sibulaga

Tuunikala kodujuustu tilli, peterselli ja sibulaga.

Lisaks puuviljadele, mida kauaks ei jätkunud tegime üks õhtu külmutatud banaani-õuna-kirsijäätist.

Kui viitsimist üldse ei olnud, siis tegime juustu grillsaiu või sõime jogurit müsliga. Jogurtit on läinud ikka meeletutes kogustes 😀

Magustoit

Jogurtitort – Selle järgi ei teinud. Ma tegin mingi retsepti järgi, milles pole kirjas zelantiinilehtede arvu ja.. no ütleme nii, et ma sain külmkappi pesta 😀

Kohupiima toorjuustukook

Purgimagustoit -piimakreem puuviljade ja kiiviga

Purgimagustoit – Maasika-pudingukook. Retsept on Naistelehest, aga ma ei suuda linki leida. 100g sokolaadiküpsiseid, 1,5 dl vahukoort, 250 g vanillipudingut, 300 g maasikaid. Põhjaks küpsisepuru, vahele vahustatud vahukoor pudinguga, siis maasikad ja jälle kreem. Retseptis pannakse peale beseeküpsiseid ka.

Pavlova – Piimakreemist jäi munavalgeid alles ja tegin neist kiire pavlova. 130 kraadiga 1,5h ahjus ja jahtus mul öö otsa seal.

Tundub, et saime hakkama

Kapis on veel alles SOS juhtudeks kaks valmissuppi, soolalõhe, tuunikala, muna, juustu, brokkoli, kurki, porgandit, tomatit, suitsukala. Pluss sügavkülmik on täis marju, puuvilju, liha, juurikaid. Ehk et siit saaks veel midagi valmis teha küll. Täitsa hea meel on, et saime hakkama ja et toitu jöi üle. Muidugi Taavi käis vahepeal poes, sest tal oli sinna asja. Ma ei suutnud vastu panna ja lasin tal saia, piima, toorjuustu, jogurtit ja tomatit tuua. (Me tarbime nädalas minimaalselt KUUS LIITRIT piima, ma ei saa aru, kuhu see läheb. )

Uue nädala plaan

Alustan sellest, et otsin oma retsepiraamatutest või ajakirjast rebitud lehtedelt inspiratsiooni. Valin välja hunniku soolaseid toite, mis täidaks kõhtu ja mida saaks süüa ka järgmine päev. (Kui näljased just kõike ühel päeval ära ei söö või kui olen teinud lõunaks ühte toitu, siis tavaliselt soojendame õhtuks ka sama asja.) See nädal tõmban magustoitudega hoogu maha. Me elame siin korteris üsna füüsilist elu – teeme remonti ja ehitame mööblit – aga aitab küll. Ei taha veel ümmargusem karantiini lõpuks olla.

Külmsuitsulõhe salat munaga – ema tõi ca 50 muna, seega hakkame vaikselt neid hävitama.

Koorene lõhesupp

Kanasupp

Veisepasta shampinjonidega

Paneeritud kanarullid sulatatud juustu ja peekoniviiludega, kõrvale kas kartul või riis.

Munaroog. Taavi teeb tavaliselt ise oma retsepti järgi.

Lõhepasta/salat. Meie poes pole tvaliselt lõhefileed müügil, aga müüakse lõherulli, mida ma panen pastasse. Sööme külmalt või kergelt soojendame.

Köögiviljapasta

Tomatine seakaelakarbonaad kartuliga.

Toitude järjekord sõltub sellest, millal parim enne mööda saab toiduainetel. Näiteks ootasin ma nädal aega, millal kõik muu eest söödud saab, et saaks teha pitsat. Mis jäi seest veits nätske, ainult minu oma muidugi 😀 Hommikusöök on meil alati puder, enne seda sõime see nädal puuvilju, sest ma pidin iga hommik esimese asjana töötasapinda õlitama. 😀 Sööme nii värskeid, külmutatud kui konserveeritud puuvilju. Vahepalaks jääb see nädal ka grillsai, smuuti, jogurt müsliga või puuvili. Ma ei suudaks teha 3x päevas süüa. Mul on siin erinevad toitumiskavad ja seal nad isegi mässavad 4x päevas. Ja muidugi, kellele ma mässan, kui lapsed iga mu toidu kohta ütlevad “ei taha”. Ok, nad sööks kartulit iga päev vist. Aga see pole nagu päris see.

Igatahes jõudu ja jaksu teile, kaaskannatajad! Taevast sajab lund ja imed veel otsa ei saa!

Mariann.

2 thoughts on “Lihtne nädalamenüü siia karantiiniellu

    1. Tere!
      Vaatan viimase kolme nädala tšekke ja ta jääb kuskil 60€-80€ vahele. Seal sees on pesugeelid, hambapastad ja sellised asjad ka praegu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

Kiitmine - imenipp!

K apr. 8 , 2020
Lapsed magavad ja mul on aega veidi peegeldada toimunud sündmusi. Me oleme nimelt Matuga nugade peal olnud siin juba pea kaks päeva. Iga kord, kui […]

Sarnased lood