Hei! Mõtlesin, et kirjutan natukene lähemalt, kuidas ja miks mina oma last rinnast võõrutan. Tegelikult juba pikemat aega olen mõelnud, et ma ei viitsi ja ei taha lapsele rinda enam anda. Neid põhjusi on omajagu, nt olen tahtnud kanda kõiki kleite, mitte vaid neid, kus oleks hea imetada. Või tahaks päevas rohkem kohvi juua. Või lihtsalt tahaks koos teistega seltskonnas olla ilma et peaksin jälle kuhugi ära minema.

Natuke peale seda, kui H sai 10. kuuseks, otsustasin, et hakkan tasapisi rinnast võõrutama. Algul hakkasin päevaseid rinnaga toitmisi vähemaks jätma. Näiteks jätsin ära lõunase rinnaga toitmise ning umbes 1,5 nädala pärast jätsin ära järgmise(d) toidukorra(d). Sellel nädalal hakkasin last ära võõrutama öisest söömisest ning annan päeva 2-3x rinda (hommikul peale ärkamist, enne ööund ning kui H ühe päevaune toas on teinud).

Kui H öösel enam rinda ei küsi ja hakkab loodetavasti ka paremini magama, siis võõrutan H ära sellest viimasest päevasest rinnaga toitmisest ning jätan ainult hommikuse ja õhtuse. Vist. Tuleviku osas on plaanid veel lahtised. Kuidas teie olete last rinnast võõrutanud?

Selle protsessi teevad raskemaks rinnad ise, sest ma olen see ema, kellel on ühes rinnas rohkem piima kui teises. Ja see teeb tihtipeale rinnad erisuurusteks. Mulle see üldse ei istu ja ma tõesti loodan ning ootan imetamise lõppu, et mu rinnad oleksid normaalsed jälle. Kuidas teiega lood on?

Kai-Riin

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

Läheks reisima

L juuli 11 , 2020
Eestis, sest #armastaneestit Kui #püsikodus veel aktuaalne oli, siis käisime nii palju kui võimalik looduses. Korteris päevad läbi üksi olles, nuputades kahele võrukaelale põnevaid tegevusi […]

Sarnased lood