Mind on õnnistatud lastega, kes jäävad magama kaua, magavad halvasti ja ärkavad liiga vara. Versus mind on õnnistatud lastega, kellega ma saan veeta õhtuti kvaliteetaega, kelle kaisus ma magada saan ja kes aitavad mul päeva varakult alustada. Reaalsus: mina ei suuda lapsi magama panna, jään kaua magama ja selle ajaga tuleb Isabel kaissu laiutama. Hommikul pole laste jaoks probleem ärgata 6 või 7 – kui hästi läheb.

See segapudru tähendab nüüd seda, et ma proovin leida pea iga õhtu midagi positiivset selles, et me paneme 2h lapsi magama (loe: Taavi). Me oleme siin aastatega proovinud erinevaid nippe. Pannud hiljem magama, väsitanud päeval lapsi, lasknud neil mõlemal teha lõunauinakuid, mida nad ju lasteaias teevad iga päev, veetnud 1:1 aega enne magamaminekut.. Lihtsalt tuleb vist leppida, et nii on ja küllap ühel hetkel kasvavad sellest välja.

Õhturutiin

Meie õhtune kava näeb nädala sees alati ühtemoodi välja. Nädalavahetusel ja lasteaia popipäevadel on see pisut erinev, aga magamamineku rituaal algab alati ühel ja samal kellaajal. Kell 19 paneme mänguasjad kokku. Pärast seda on hambapesu. Täna lapsed said saia kätte ja sõid mõlemad ühe viilu hambahari käes ära 😀 Siis käivad tualetis, vahetavad riided, mis tähendab alati seda, et võtavad end paljaks ja ronivad voodisse. Siis loeb issi neile raamatust ühe loo. Lapsed elavnevad, Isabel tormab ringi nagu oleks nõelata saanud. Matu poeb eriti ligi ja külvab mind üle komplimentidega. Täna luges issi mingit lugu ilusast naisest. Küsisin Matult, “kes on kõige ilusam naine?” Ta vastas, et emme! No mida hurmurit. Isabel teeb mulle kiiktoolil hoogu, nii et mul läheb süda pahaks. Ise on nii õnnelik ja naerab. Matu istub issi süles ja itsitades piilub mind raamatu tagant.

Kell on varsti kaheksa õhtul, kui algab minu etteaste. Laulan Matuga koos “Tee alles veel” ja “Kauges külas”. Lastele ei meeldi minu lemmiklaul “Mina ei taha veel magama jääda” ja seda viimasel ajal pole enam laulnud. Terve selle aja, kui ma laulan, lamaskleb Isabel mu süles ja nõuab valjuhäälselt “Tee kõdi”. Vahepeal Matu küsib midagi ja ma vastan talle. Isabel nõuab siis, et ma laulaks. Täielik füürer. Laulud lauldud, kallistame veel kõvasti üksteist. Musitame ja paitame veel viimast korda ning lahkun magamistoast head und soovides. Issi jääb Isabeli voodisse istuma. Matu on nari teiselt korruselt oma voodipesu alla tarinud ja magab madratsi peal maas, sest siis on issil parem kõdi teha neile mõlemale. Vahepeal jõuab Isabel vähemalt 3 korda käia minu juures kõdi, musi, pai, kalli, süüa, juua nõudmas.

21:30 on tavaliselt vaikus ja issi hiilib magamistoast välja. 23 on Isabel oma esimese une ära maganud ja tuleb poolunes meie voodisse. Veel enne uuesti uinumist nõuab, et talle kõdi tehtaks. Matu ärkab ka vahest öösel üles ja tuleb diivanile magama. Muidu tuli voodisse, aga me tõesti olime nagu silgud karbis siin voodis.

Meie oleme Taaviga endale tervelt 1,5h kvaliteetaega leidnud. Muidu ei kurdakski, aga mina tahaksin kell 22 magama minna. Ja kui ma päris aus olen, siis vahel tahaks juba kell 20 magama minna. Olen proovinud, aga siis on kuidagi alati nii läinud, et Isabel ronib kaissu ja plaanib minu kõrvale magama heita. Pole ju midagi halba selles, kui nad meie tähelepanu nii palju tahavad ja miks mitte jagada seda nendega. Taavile meeldib see aeg magamistoas, sest ta saab väga vähe aega nendega nädala sees koos veeta. Mina aga olen liiga kärsitu, kannatamatu ja mul tekib sisemine ärevus, et selle asemel saaksin teha kolmandat ja neljandat asja.. 😀 Eile praktiseerisin samal ajal õhtust meditatsiooni, mis natuke olukorda leevendas, aga ma pigem jätan selle raske töö issile.

Kuulen magamistoast, kuidas lapsed arutavad: “Mina armastan emmet ja sina armastad ka emmet.” Tunnen tänulikkust, rõõmu, süüd – kogu seda emade tunnete laviini ja luban, et homme tuleb meil ülivahva popipäev.

Mariann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

Stabiilsusest välja murdmine

E jaan. 25 , 2021
Mille kuradiga ma tegelen, eks? Okei, kui sa ei tea, siis ma sain hakkama ühe asjaga, mis mind ennastki üllatas. Esiteks võtsin paljaks, tundsin end […]

Sarnased lood