Mille kuradiga ma tegelen, eks? Okei, kui sa ei tea, siis ma sain hakkama ühe asjaga, mis mind ennastki üllatas. Esiteks võtsin paljaks, tundsin end oma kehas suurepäraselt, lasin abikaasal pilti teha ja panin pildi üles. Miks? Sest ma tahan, et kõik naised tunneksid end oma kehas hästi ja ma tahan jagada oma teekonda enesearmastuseni. Keha näitamine tundus selline asi, mida üks korralik ema ei tee. Ma mäletan, et me tüdrukutega oma chatis arutasime seda kunagi ammu ja ma tean, et minu arvamus oli see, et ei, see pole ok 😀 No olgu, ma pole siis ok 😀 Aga kõigest lähemalt kohe 🙂

Või siis mugavustsoonist, turvalisusest.. Mul on käsil praegu täielik restart. Kes ma olen, kes ma olla tahan, millist elu ma elada tahan, kus ma elada tahan, mida ma teha tahan, mida ma teha oskan, mis on mu hirmud, kuidas ma endale valetan.. Hirm selle ees, et kui ma ühel hetkel olen muutunud, kas siis kõik ümberringi jääb samaks? Mis juhtub siis, kui ma olen edukas? (Spoiler: ma kirjutasin selle siis, kui mulle ei olnud veel kohale jõudnud, et muutus on maailma parim asi ever! See oli nädal tagasi..? 😀 )

Katre Kulbok ja tema väljakutse

Ma alustasin sel kuul Katre 30-päevase väljakutsega “Eesmärgi seadmine, planeerimine ja hirmud”. Lihtsalt otsustasin, et jaanuar on ka sel aastal see kuu, kus ma alustan uuesti puhtalt lehelt. Ma tean, mis vigu ma tegin eelmine aasta. Ma ei seadnud konkreetseid eesmärke, ma ei mõelnud läbi oma visiooni. Ekslesin selles teadmises ja uskumuses, kes ma arvan, et ma olla tahan. Väga raske on nii edasi liikuda, kui tuleb moment elus, kus järsku läheb kõik allamäge. Eelmise aasta märtsi sündmused viisid kogu mu motivatsiooni alla ja ma keskendusin 100% lastele. Lootes, et kui olukord läheb paremaks, siis ma tegelen jälle endaga. No kui valesti võib üks inimene mõelda. Loomulikult ei mõelnud ma ka hiljem endale, ekslesin oma soovunelmates ja ootasin seda õiget hetke, kui on jälle aega iseendaga tegeleda.

Minu suurimaks veaks on vist see, et ma arvan, et saan kõigega hakkama ise. Ma olen kõiges ju hea. Selles mõttes ma pole egoistlik, aga ma oskan teha süüa, kududa, remonti teha, renoveerida, kirjutada, maalida, joonistada, õmmelda.. no ükskõik millega tegeleda, kõigega saan hakkama. Aga kas ma ka pean? Tegelikult on ju nii, et mingid asjad meeldivad väga, teised tegevused meeldivad, aga pole päris hea nendes, kolmandad tegevused on sellised, mida sa tegelikult ei armasta. Minu puhul õmblemine. See on kõige kohutavam asi üldse, ma ei ole üldse kannatlik inimene, aga mulle tohutult meeldib see tunne, kui ma saan valmis nt Isabelile kleidi ja ta selle selga paneb. Siin peangi tegema oma mõttes korrektuurid, et mis mulle siis päriselt meeldib. Kõiges ei saa korraga hea olla, sest siis ei tule midagi välja. Me kõik teame seda. Kuigi ma naisena olen väga uhke selle üle, kuidas ma nelja tegevust korraga teha saan, siis tegelikult kas ma olen õnnelik neid tehes?

Ma olen avatud meelega ja aus iseenda vastu

Katre Kulbok on üks imeline naine. Ma otsustasin, et ma pühendan end ja räägin kaasa, sest ma lootsin, et ma leian kellegi, kes on minuga samas punktis. Ma tõesti sain aru, et ma pole ainus naine, kes nii mõtleb. Katre märkas mind ja me suhtlesime natuke. Ma tunnen end nii imelikult, aga samas ma olen nii tohutult tänulik, et ta oli nii siiras, otsekohene ja aus. Ta ütles täpselt seda, mida mul vaja kuulda oli. Kui me mõnikord tunneme, et meie mõtted on rumalad ja me ei julge neid avaldada, siis mõtle sellele, kui palju sa võid võita, kui sa oled avatud meelega ja aus. Nagu päriselt! Ma olen nii hyped, et ma ei ole täna isegi jõudnud mediteerida ega trenni teha, sest mu mõtted töötavad täiega oma eesmärgi kallal. Aga ma teen seda, telefon tuletab koguaeg meelde 😀

Kõige suurem point! SA OLED NAINE

Ma jõuan nüüd siia tagasi, kust alustasin. Kui palju kordi ma olen tundnud, et ma olen lihtsalt tavaline ema, kellel on omad kohustused. Enne, kui need asjad on tehtud, mängima minna ei saa. See olen mina, täiskasvanud inimene, kes endale piirid peale paneb. Mina ei muutunud, kui ma sain lapsed. MINA olen ikka mina. Ma armastan ennast, mu lapsed armastavad mind. Ma olen õnnelik, kui teen omi asju, mis pakuvad mulle eneseteostuse võimalust, murravad stigma, lükkavad mugavustsoonist välja.

Jaa, ma olen ema! Maailma parim ema! Ja sina oled ka!

Mariann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

"Armastuse 5 keelt"

E veebr. 1 , 2021
Gary Chapman on kirjutanud imelise raamatu “Armastuse 5 keelt”. Mis on Sinu armastuse keel? Mida Sina vajad, et Sinu armastuseanum oleks täis? Kas Sul on […]