Viimasel ajal on neid olnud palju-palju, aga olen leidnud päevas vähemalt midagi head. Kas või see, et lapsed on nii iseseisvad ja mängivad koos (no ja kaklevad ka). Kas või see, et suudan võtta päevas aja maha ja teha puhketunni koos lastega (mitte iga päev). Kui mu viimast postitust lugeda, siis olin ikka väga ummikus, kuid täna on teistsugune päev.

Ma tean alati, et läheb paremaks. Selline on elu. Vahel pean ma kogu oma jõudu kasutama, et sellesse päriselt uskuda. Vahel pean ma kogu oma jõudu kasutama, et lihtsalt süüa, juua ja olla. Meil kõigil on neid päevi, mõnel kergemad, mõnel raskemad. Ja see aitab toime tulla. (Tahtsin vaadata tulemusi ka, mis story pollis tulid, aga no loomulikult ma jälle unustasin ära 😀 Vahepeal oli seal igatahes 100% jah, on halbu päevi 😀 )

Täna ma sain indu juurde sellest, et kellelgi teisel on ka selline päev, aga ta võttis end kokku ja teeb need ebameeldivad asjad ära, kogudes kogu oma jõu, et alustada. Ma proovisin ka. Ja sain hakkama, kõigest ühe tunniga. Arvasin, et läheb kindlasti 2-3 tundi. Aga ma andsin endale aru, et ma pean veel õhtuni vastu pidama ja kui mänguasjad põrandalt kokku saaks, et tolmuimejaga teha, oleks juba väga hea. Puhas ja must pesu sai sorteeritud, puhtad ja mustad nõud ka. Suurepärane ja tegelikult ka on hea tunne!

Lapstööjõud

Vahel piisab nii väikest asjast, et leida endas jõud. Ja lastega kodus olles saab neid ära kasutada. Mulle pakuti välja idee, et laseksin lastel panna kastidesse asjad. Meil on ka nii see mänguasjamajandus, et iga sortimendi jaoks on oma kastike. Toimib hästi, aga kuidas saada lapsed nii kaugele, et nad päriselt aitaks. Vot, täna tegin midagi, mida ma varem teinud pole. Panin taimeri käima ja 25 minutiga pidime kolmekesi koristama nii palju, kui jõuame. Võitja saab poest oma valitud maiuspala.. Ja tegelikult saavad kaotajad ka, sest see oli ikkagi ühine pingutus. Mõtlen nüüd, et kas teha kleepsude süsteem ka, aga ma pisut pelgan seda. Matu elab väga raskelt kaotusi läbi ja ma ei oska teda väga hästi lohutada ka. Võit pole tähtis, oluline on osavõtt – ei toimi 😀 Või sul on nii hea meel kindlasti, et end ületasid ja nii palju tehtud said – ei toimi 😀

Noh ja nüüd kogun ma energiat, olen voodis teki all. Lapsed mängivad lasteaeda, vähemalt enne mängisid. Nüüd ma kuulen, kuidas Matul traktorid käivad mängus. Nojah ja nüüd istus Isabel mu kõrvale ja nõuab valjuhäälselt netflixi, et vaadata baby shark tututut ehk CoComelon videosid. Ma lohutan end sellega, et ta laulab ja tantsib kaasa.. Naljakas on see, et ma olin surmkindel, et minu lapsed ekraani taga ei passi. Viimane aasta on olnud nii crazy, et see on kõik vastu taevast lendanud. Aga ma annan endale andeks ja proovin leida tasakaalu nii endas kui ka ekraanide ees olemisel.

Jõudu teile!

Mariann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

Armasta oma keha

L apr. 3 , 2021
Vaata oma keha ja ole aus Selleks, et toimuks muutus, on vaja olla haavatav. Ma joonistasin enda kehast pildi 2019 aastal. Tegin endast pildi ja […]

Sarnased lood