Anete on imearmas ema, kes on füsioterapeut ja kes räägib teemadest, mis mõne naise jaoks võib tunduda tabuteemana. Oma keha tundma õppimisest, armastamisest ja kuidas toetada enda keha taastumist pärast sünnitust. Temaga saate tutvuda 5.mail kell 18:00!

Anetest tema enda sõnadega

Tere! Minu nimi on Anete Peterson, olen kahe väikelapse (2 ja 4) ema, abikaasa imelisele mehele. Lisaks oma pisikesele maailmale olen füsioterapeut (MSc). Püüan füsioterapeudina aidata ka naisi, kes üritavad jagu saada piinlikest intiimsetest probleemidest nagu lekkimine, allavaje, kõhukinnisus või selja- ja vaagnavalud. Aitan tagasi  jooksurajale või treeningu juurde, mida armastad.

Minu teemad

  • Naiste kõige intiimsemad mured (lekkimised, allavaje, kõhukinnisus,valulik vahekord) ja eneseväärikus, seda ka enne laste saamist.
  • Rasedusaegne kehaline valmistumine ning vaginaalse ja kõhusünnituse järgne taastumine.
  • Endale aja andmine ja kindlasti tegutsemine.

Minu lugu

Olen suurema osa oma erialasest karjäärist tegelenud nii eakate, skeletilihassüsteemi probleemidega kui operatsioonijärgse taastumisega kõhukirurgia järgselt. Kuid uue kutsumuse avas minu jaoks uroloogilise füsioteraapia õpe UKs. Ning kuigi olin end laste saamise hetkeks juba piisavalt koolitanud vaagnapõhja valdkonnas, avastasin selle maailma teise tahu alles peale teise lapse sündi. Seda kogu keha perspektiivis. Oluline on teadvustada, et naistel võivad erinevad probleemid olla ka enne laste sündi, nii nagu minul need olid. Või fakt, et paljud naised ei suudagi vaagnapõhjalihaseid tunnetada. Kuid neile probleemidele on füsioteraapia näol lahendused olemas. Oluline on tegeleda juba ennetavalt, aga ka raseduse ajal ning sünnituse järgselt, kui  probleemid on juba tekkinud. Lekkimine ei ole  uus normaalsus, millega peab leppima.

Oma emaduse teel olen kogenud teadvustamata sünnitusjärgset depressiooni, kohutavat enesesüüdistamist peale plaanilist keisrit, tundunud keha altvedamist peale keisrijärgset vaginaalset sünnitust, kui kõik augud lekkisid ning allavaje sümptomid võtsid eluisu ära.  Psühholoogiliste probleemide sügavam juur on ilmselt lapsepõlves ning vaimse vägivallaga suhetest minevikus, kuid ka traumaatilistes kogemustes, mis uue elukorraldusega emaduse teel tekkisid. Nii eelmainitud probleemid, kehakuvand üldiselt, kui ka emaduse roll muudavad naise seksuaalsust ning paarisuhet. Ka siinkohal ei ole ma erand, kuid partneriga aus olemine ning lahenduste otsimine on need, mis võivad aidata. Alati otsi abi, kui ise ei oska!

Kõik need kogemused on mulle väga olulised, sest mõistan naisi nüüd oluliselt paremini. Tabusid ei ole! Seda rohkem olen end koolitanud ning soovin ka aidata, sest nõuandeid on eesti keeles vähe ning puhtalt soovitusest oma vaagnapõhjaga tegeleda väga suurt abi ei ole. Seetõttu alustasin teed eraettevõtjana, kuid töötan endiselt ka haiglas (PERH), et naiste intiimsele tervisele uus mõõde anda ning ebameeldivustest välja juhtida. Kui sul on küsimusi, võib minu poole alati pöörduda!

Leiad mind Facebookist ning Instagrammist, kuid valmimas on ka koduleht.

Ürituse info

Registreerimine on avatud leheküljel: https://fienta.com/et/naisteltnaistele

Facebooki ürituse lehekülg on siin: https://www.facebook.com/events/303927574422622

Loosime ka välja uhkeid auhindu! Katre Kulboki enesearmastuse challenge‘l saab üks õnnelik võitja tasuta osaleda! Naked Labeli poolt on ka lausa kingisadu! Lisaks anname ka omalt poolt kingitusi ja näpunäiteid! 🙂

Kohtumiseni!

K 5.05 kell 18:00, N 6.05 kell 18:00, R 7.05 kell 18:00 ja L 8.05 kell 15:00!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

3+1 vestlusõhtut: KÜLVI

E apr. 26 , 2021
Külvi on ema kolmele imelisele lapsele, kes loob heaolu kõigile inimestele, kes on huvitatud eeterlike õlide maailmast. Ta kasutab õlisid nii endal kui lastel ja […]