Kuidas nüüd öelda. Minu kõht on nagu tühjaks läinud õhupall. Vaatasin neid kortsus õhupalle, mis laes juhtmepundart varjasid ja need tundusid nii kortsus ja armilised. Täpselt nagu minu kõht. Panin ükspäev ka oma mõtte sellel teemal Instagrami.

Kurvid kehal

Ma olen toredalt õunakujuline ehk mu jalad on täitsa ilusad, kui kaalunumber on kehamassindeksi järgi ok. Aga mu kõht, sangad, selg, käed, õlad.. vastupidine lugu. Ma olen edukalt suutnud varjata enda keha riietega. Ma ei ole saanud vabalt minna ostlema, valinud moodsaid riideid. Moes ju need nabakad.. Ma ei ole tundnud end kunagi proovikabiinis hästi, ka mitte lapsena. Ma tean, kust see tuleb. Väljast. Minu ümber on räägitud seda juttu küll ja küll, ka minu suunas. Ja nüüd ka minu laste suunas, mis teeb mind veel eriti kurvaks.

Vabadus

Ma käisin hiljuti poes. Ostsin endale riideid ja valisin täpselt need, mis mulle meeldisid. Isegi need püksid, mis on maailma lohvakamad ja nunnud. Valisin nabapluuse. Valisin endale teksaseeliku, mis toob hästi mu kõhukese välja. Ma lubasin eelmine suvi, et sel suvel ostan ma endale selle seeliku, sest siis olen ma saledam. ÕNNEKS sel suvel armastan ma oma keha sellisena nagu see on ja ma ei häbene seda enam nii palju. Valisin bikiinid, mis mulle meeldisid ja panid mind end seksikalt ja ilusana tundma. See tõsiasi, et paljud bikiinid selga ei mahtunud disaini pärast, ei teinud mind kurvaks. Pigem pani mõtlema, et kellele need tehtud on. Kas ainult saledad inimesed ostavad bikiine? Sest rinnakatel puudusid paelad jm elemendid, et saaks ise oma keha järgi sättida ülaosa. Mulle ka need paelad ei meeldi, aga kui rinnad on väikesed, aga seljalaius suur, siis mis see vaene inimene tegema peab? 😀

Vabadus tunda end nii nagu ise soovin ja päriselt tahan – on valik. Minu valik on olla rahul iseenda mõtete ja kehaga. Minu valik on olla õnnelik enda kehas ja armastada end sellisena nagu olen. Kõike, mida saan muuta, muudan ja mida mitte, sellega pean rahu tegema. Kerge öelda. Teoorias olen ma viieline, aga ma olen sinna teel ja ainuüksi see teeb mind õnnelikuks.

Loo end ise

Kes sa oled, miks sa oled. Kuhu sa jõuda tahad. Millest unistad. Mida igatsed. Ma tahan aasta pärast olla enda üle uhke. Näha muutust. Olla enesekindlam, kahe jalaga maas, end teostav naine. Ma tahan kolme aasta pärast teha lõpuks tööd, mida ma tean, et ma armastan. Ma tahan olla eluga rahul. Ma tahan, et ma ei peaks enam tablette sööma. Et ma oleksin seljatanud need teemad, mis mind praegu kinni hoiavad. Ma tahan viie aasta pärast öelda, et olen raamatu avaldanud, olen osa tiimist, olen tunnustatud oma töö eest. Mu lapsed on terved, mina olen terve. Ma hoian ja hoolitsen enda eest. Ma tahan, et kõik see, mis praegu mu sees on, oleks ainult üks tobe mälestus, mille üle nalja teha. Sõbralikult.

Minu keha, olgu milline tahes, on minu keha.

Armastusega,

Mariann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

Puhkame Eestis!

L juuni 26 , 2021
Mida teha, kuhu minna Hiiumaal, ja ka Haapsalus. Midagi kerget ja inspireerivat siia suurte ja valusate teemade vahele ka! Mulle hullult meeldib Eestis ringi käia. […]

Sarnased lood