Eelmine aasta samal ajal olin ma kägaras maas, uppununa merepõhjas, hingetu, külm, väsinud… Ma meenutan seda aega hirmuga. Nii palju asju juhtus mu ümber, mida ma ei saanud kontrollida ega muuta. Mure kalli inimese pärast. Soov lahkuda, kohutavad ärevus- ja paanikahood.. mida kõike ma kogesin.

Täna olen ma siin. Ma vihkan seda, kui keegi ütleb: “mis ei tapa, teeb tugevaks”.. Ei, see teeb ainult südame ja hinge katki. Tugev? Kas ma olen täna tugevam tänu sellele? Targem kindlasti, aga mitte tugevam.

Mida tähendab olla tugev? Suruda hambad risti, kannatada või võtta end kokku ja endale sisestada, et oled sellest üle? Kui kokku sa end üldse korjata saad? Kui laheneb üks mure, tuleb teine. Kui tunned, et nüüd oled kohal, siis selgub, et siiski pole. Mina ei tea, aga mina nimetaks seda tarkuseks, mis tuleb läbi kogemuse.

Ma olen tänulik

Ma olen tänulik, et minu sees see toimus. Küll aga ei ole ma tänulik sellele, mis põhjustas kõik. Ma saan aru, et see oli vajalik, aga see teeb mind tänagi kurvaks ja kurjaks. Kui ma vaatan tagasi, siis tean ma, et rohtudega ei jamata. Ma tean, et kui ma hakkan enda sisse peitma valu, siis ma põlen. Ma tean, et kui ma minevikus sorgin ja endale pidevalt haavu tekitan, ei parane ma kunagi. Ma tean, et ma olen uuesti sündinud, sest ma valisin elu. Ja tänu sellele jätsin kõik viha, raevu, valu, süüdistused, ohvrirolli enda selja taha. Raputasin ta küljest ja mul läks seda tarkust vaja.

Usalda elu ja ennast

Ma tahan sulle öelda seda, mida ma tollal ei uskunud. Elu keerab meile vahest SITTA, aga tal on komme muutuda ning alati muutub meie sees midagi, mis meil aitab sellest august välja tulla. Mõnikord aitab elu sind iseenesest, aga sa pead teda usaldama. Jube hea on anda vastutus ära, see on teinud minu elu kergemaks. Minu jaoks on see vastutus, sest ma ei pea valima, vaid elu valib minu eest ja viib mind sinna, kuhu vaja. Kuhu ma päriselt soovin minna. See viib ka sinu. Ühel päeval. Ma tean seda. Usalda.

Ja kui sa ütled, et sa ei tea, kuhu minna, siis usu mind. Sa tead. Ära mõtle üle, vaata enda ümber. Kas sa soovid muutust? Mis see pisike muutus on? Pane talle nimi ning aja ta ära, sest elu ei oota, ta jookseb eest ära nagu jookseb liiv pihust.

Ma elan õnnelikult. Mu lapsed on hoitud ja terved. Mu lastel on enda magamistuba, kus neil on turvaline. Ma teen seda, mida armastan ja teen seda hästi. Ma olen väärtuslik ja imeline naine. 

Armastusega,
Mariann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Next Post

HÄBITUNDETA VAIMSEST TERVISEST

L okt. 23 , 2021
Kohtume 27.10 kell 18:00 Kristeli ja Helinaga! Kohtume 5.11 kell 18:00 Aivi ja Liisiga! Liitu MomSquad.ee kogukonna grupiga siin Siia tuleb jooksev info, zoomi link […]